Skip to content

Bestelling via online advertenties

Algemeen/ voorwaarden tot een wettelijke overeenkomst
We willen in het aanbod van een probeerpakket geen onduidelijkheid laten ontstaan m.b.t. de mogelijkheid van annulering van vervolgzendingen na ontvangst van de probeer- of vervolgzendingen en de koppeling van een afnameverplichting van minimaal nog één vervolgzending indien men niet tijdig van de annuleeroptie gebruik maakt. De wet schrijft voor dat deze voorwaarden dan ook expliciet juist al bij de bestelling van een probeerpakket duidelijk aan de klant moeten worden voorgelegd. Men zal hier ook actief akkoord op moeten geven. Daarmee vergewissen we ons van het feit dat de klant deze voorwaarden tot zich heeft kunnen nemen heeft voordat hij de bestelling van een probeerpakket daadwerkelijk doet. Kunt u zich niet in de voorwaarden vinden, dan kan men op dat moment nog beslissen af te zien van een bestelling. Bestelt men wel, dan gaat men dus akkoord met de genoemde voorwaarden. In het geval van een bestelling via een online advertentie dient men actief de overeenkomst te accorderen middels een akkoord vinkje, daarbij mag dit vinkje niet vooraf al ingevuld zijn..Mede door deze werkwijze is er geen sprake van een negative-option methodiek (die overigens wettelijk niet is toegestaan) of afgedwongen verkoop.

Ook dienen deze afspraken bij het bezorgen van het probeerpakket op een vaste adresdrager nogmaals schriftelijk ter beschikking van de besteller te worden gesteld

Hoe komen we aan uw online gegevens ?
Wij maken gebruik van externe uitgeverijen, die of gebruik maken van gevalideerde email adressen (confom de laatste Europese wetgeving) of banners plaatsen op websites met veel bezoekers. Door te klikken op een dergelijke banner komt men op ons online advertentie terecht.

Online aanbod
Wij bieden u een probeerpakket tegen een gereduceerde prijs aan, maar wel met de afspraak, dat als u zich niet afmeld binnen de 21 dagen u automatisch een kwartaalzending ontvangt. Daarbij is er sprake van een overeenkomst conform de wet verkopen op afstand, mits aan de wettelijke eisen van communicatie is voldaan.
U heeft een proefpakket online besteld, onderstaand vindt u daarvan enkele afbeeldingen van een van onze advertenties. (opbouw en systematiek) is bij onze andere producten identiek.

Na invulling van oa. uw adresgegevens kunt u een bestelling uitsluitend doorvoeren, nadat u dmv. een accoord-vinkje) ingestemd heeft met de volgende actievoorwaarden: Leveringstermijn van het proefpakket betreft ongeveer 10 werkdagen. De toezending van het proefpakket (met voldoende voor één maand) is 3 weken geheel vrijblijvend. Bent u tevreden: dan hoeft u niets te doen. Aan het eind van de probeermaand ontvangt u dan vanzelf een volgende pakket met voldoende voor drie maanden voor slechts euro xx,- per maand (exclusief euro 4,95 verzendkosten per zending). Wilt u deze vervolgzendingen niet, dan kunt u dat eenvoudig tot 21 dagen na ontvangst van het proefpakket aangeven. Ontvangen wij geen afmelding binnen de aangegeven 21 dagen, dan zenden wij u automatisch een vervolgzending (met telkens voldoende supplementen voor 3 maanden).

Om geen misverstanden over de actievoorwaarden te laten ontstaan, is de advertentie voorzien van een actieve pop-up, die in het beeld verschijnt zodra u het akkoordvinkje in de bestelbon activeert. In deze pop-up (zie afbeelding) wordt u nogmaals gevraagd of alle daarin omschreven actievoorwaarden u duidelijk zijn en na kennis genomen te hebben van deze voorwaarden, heeft u uw bestelling actief afgerond, door op de bestelbutton in de pop-up te klikken.

Onderin de advertentie zijn deze actievoorwaarden ook nog een keer direct zichtbaar geplaatst. Daarnaast heeft u met het ontvangen van de proefzending onze complete verkoopvoorwaarden ontvangen. (=achterzijde begeleidende brief bij de proefzending). Bovendien is in deze brief bovenstaande boodschap met de mogelijkheid tot afmelding nogmaals expliciet vermeld. In deze brief staat tevens de uiterste afmelddatum aangegeven.

We hebben daarmee ruimschoots voldaan aan de voorwaarden die verkopen-op-afstand wettelijk aan ons stelt.

Wettelijke eisen aan communicatie.

Zoals de wet ook stelt moeten we daarnaast op duidelijke en begrijpelijke wijze klanten ook schriftelijk informatie over de voorwaarden van de overeenkomst verstrekken op een vaste adresdrager. Daartoe voegen we aan de probeerzending een gepersonaliseerde brief op ons briefpapier toe. Op deze brief staan de wettelijk verplichte zaken als verzenddatum, klantennummer, de prijs van de vervolgzendingen en de datum waarop u uiterlijk uw annulering voor vervolgzendingen doorgegeven moet hebben. Ook staan duidelijk onze bedrijfsgegevens vermeld. Ook de manieren van afmelden worden vermeld. U kunt zowel telefonisch als per email afmelden. (contact gegevens vindt u onderin de brief)

U ontvangt daarna altijd een bevestigende email van ons.

Verder staan op de achterzijde van het briefpapier onze volledige verkoopvoorwaarden afgedrukt.

U vindt bij uw zending ook een gepersonaliseerde factuur met overschrijfformulier.

  • Op de achterzijde van deze factuur hebben we een gepersonaliseerd afmeldformulier afgedrukt, welke u eventueel per post aan ons kunt toezenden.
  • Op dit afmeldformulier wordt u ook gewezen op het feit, dat u de proefzending conform de wet kopen op afstand binnen 21 dagen kunt retourzenden.
  • De overeenkomst wordt dan geannuleerd.
  • U vindt hier ook de een instructie voor retourzenden: retour probeerpakketten dien daarbij voldoende gefrankeerd te worden.

Voorbeeld documenten bij de probeerzending.

 U vindt voorbeelden van de documenten bij de proefzending onder de button:

Documenten bij probeerzending


IP-adres beschikbaarheid

Bij de online bestelling leggen we het IP adres van de besteller vast. In voorkomende gevallen kunnen we deze ter beschikking stellen. Informatie via onze klantenservice.

Back To Top